A „Vad vizek” egy nagyon látványos tematikus út Rohrmoos-Untertalban, Stájerországban. A természet egyedülálló élménye a hegyi patak által vájt szurdokban.

A vízet lenyűgöző változatosságában tapasztalhatjuk meg a 14,5 km hosszú túraútvonal mentén. Több szakaszban vagy egy darabban (gyalogolási idő kb. 6 óra) vezet az út a Talbach mentén Schladming hegyvidéki városától a Tauern magas alpesi vidékéig. A Talbachklamm zúgó vadsága, az enyhe fröccsenés Untertalban, Moore-ban, a hatalmas Riesach-vízesés és a kalandos alpesi ösvény „Durch die Höll” nagyon különleges és változatos túrázási élményt kínál.

A térképen látható parkolótól kb. 1 órás közepesen nehéz út vezet fel a felső tóhoz, miközben a szurdokban kiépített lépcsőkön, létrákon testközelből figyelhetjük a természet csodáját. Fent több száz méter magasról csordogáló forrásvizet is találhatunk. Aki szeretne túrázhat tovább, vagy vissza térhet a parkolóhoz egy kicsit kacskaringós, de lényegesen könnyebb úton, mint felfelé.

Ezenkívül 14 állomás érdekes tényeket közöl a „Vadvizek kalandösvény” kapcsán, amely elnyerte az első hivatalos NEMZETI FÖLDRAJZI túraútvonal címet.