weboldal

Egyre több vállalkozó dönt úgy, hogy képviseltetni szeretné magát az online térben egy profin összeállított honlappal. Felvetődik azonban a kérdés, hogy mik a céges weboldal készítés főbb jellemzői és összetevői. Ugyanis a látogatók és az ügyfelek az alapján fogják megítélni a vállalkozást, hogy miként néz ki a weboldala, hogyan reprezentálja magát az interneten.

Milyen részekből áll egy céges weboldal?

Az alábbiakban röviden felsoroljuk, hogy milyen kötelező elemei vannak egy profi üzleti weboldalnak. Ez mindig attól függ, hogy milyen céllal akarjuk létrehozni az adott oldalt:

  • Lead generálás;
  • Vállalkozás népszerűsítése;
  • Brandépítés;
  • Termékek és szolgáltatások bemutatása;
  • Közvetlen értékesítés webáruházon keresztül.

Ha termékek értékesítésén gondolkodsz, akkor egy jól megtervezett webshopra lesz szükséged termékkategóriákkal és online fizetési szolgáltatásokkal. Viszont ha az ügyfélszerzés a célod, adatbázist akarsz kiépíteni, akkor kapcsolatfelvételi űrlapra és egy lead generáló landing oldalra lesz szükséged.

Kötelező elemek még a céges e-mail cím, a telefonos elérhetőség biztosítása, valamint az impresszum oldal és az általános szerződési feltételek, valamint a GDPR-nak megfelelően összeállított adatvédelmi tájékoztató.

céges weboldal készítésének további összetevői a megfelelően megfogalmazott üzleti bemutatkozás, az egyedi versenyelőny bemutatása (USP), értékesítésre fókuszáló szövegezés, minőségi tartalommarketing, felhasználóbarát UI/UX design, munkatársakat bemutató oldal, ügyfélvélemények és referenciák, valamint az úgynevezett csalitermékek.

Hogyan készíts üzleti weboldalt?

Önállóan nehezen kivitelezhető egy honlap elkészítése, már ha fontos számodra a minőség és az ügyfélbarát jelleg. Oda kell figyelni rengeteg dologra, amit normál esetben egy webfejlesztő csapat végez el több személyben: szövegírás, keresőoptimalizálás, webdesign elkészítése, reszponzív felépítés és mobilbarát jelleg biztosítása.

Be kell kötni a Google Analytics 4, a Search Console és a Google Címkekezelő webanalitikai eszközeit, hogy elemezni tudjuk az oldalra érkező forgalmat, a látogatók tevékenységét, a legfontosabb kulcsszavaink listáját.

Az is nagyon fontos, hogy megfelelően legyen optimalizálva a webhelyed, tehát 3 másodperc alatt töltődjön be az oldal. Másképp az emberek lelépnek, mielőtt megnyitják a böngészőben.

Céges weboldal készítésre a WordPress CMS rendszer a leginkább ajánlott, hiszen ingyenesen letölthető, rengeteg bővítményt és sablont biztosít, valamint könnyen kezelhető a többi tartalomkezelőhöz viszonyítva.