Vajon hol alkalmazhatóak hatékonyan a szögben záródó automata ajtók

A hagyományos automata ajtók egyre gyakrabban kerülnek beépítésre, főként az olyan épületek esetében, ahol az érintés- és akadálymentes bejárat nélkülözhetetlen. A kereskedelmi, ipari és intézményi felhasználás során általában a praktikum az elsődleges, azonban számos helyen az esztétikum is fontos szempont.

A szögben záródó automata ajtók beépítésével a különböző építészeti stílusokhoz igazodó és illeszkedő bejáratot tudunk létrehozni. A FAAC Hungary Kft. automatizált bejáratai a különböző iparági szereplők épületeinél kiválóan teljesítenek, nemcsak külsőségeikben, hanem energiatakarékosság és biztonság szempontjából is.

Szögben záródó automata ajtók

Az automata ajtók közül a szögben záródó típusok előnye, hogy szűkebb területeken is elférnek, ahol a hagyományos, egyenes vonalban mozgó automata ajtók már nem tudnak megfelelően működni. Miután az igények eltérőek az egyes épületek esetében, így választhatunk, hogy az ajtószárnyak milyen szöget zárjanak be. 90 és 180 fok közötti érték is meghatározható, így tökéletesen az igényekre szabható a bejárat.

A tervezők számára jól kihasználható lehetőséget kínál ez a típus, ráadásul azt is megszabhatjuk, hogy a vezérlőrendszer automatikája az ajtón kívül vagy belül helyezkedjen-e el a szárnyakhoz képest, melyek így tompa vagy hegyes szöget is bezárhatnak.

Használatának előnyei

Számos előnnyel jár, ha automatizált bejárattal készül az épület. A szögben záródó ajtók esetében a helytakarékosság az egyik ilyen, mely ideális szűk bejáratokhoz vagy helyhiánnyal küzdő területeken alkalmazva. A szélesebb nyitási szögnek köszönhetően az akadálymentesítés is jól megoldott, hiszen megkönnyíti a kerekesszékkel, babakocsival vagy nagyobb tárgyakkal közlekedők számára a ki- és belépést.

A strapabíró, csendes és gyors mozgásra képes ajtószárnyak biztonságos ki- és bejutást biztosítanak az épületekbe. További előnye ezeknek a szerkezeteknek, hogy alumínium fogadószerkezetbe vagy épített falnyílásba is egyszerűen telepíthetőek.

A jövő technológiája

Az automatizáció szinte már elvárás, akár egy közintézmény vagy irodaház bejáratáról legyen is szó. A könnyen nyíló ajtószárnyak vezérléséről magyar nyelven kommunikáló, informatív fali kezelőegység gondoskodik, így az irányítás beállítása könnyen megoldható.

A technológia folyamatosan fejlődik, újításokat hozva az akadálymentesítés, biztonság és kényelem terén egyaránt. A mesterséges intelligencia integrálása sem várat már sokat magára, ezzel pedig az automata ajtórendszerek esetében a forgalomfigyelés, az akadályérzékelés és a még inkább személyre szabott felhasználói élmény tovább javíthat az ilyen típusú bejáratok működésén.

Összességében elmondhatjuk, hogy a szögben záródó automata ajtók energiahatékony, modern és stílusos megjelenést kölcsönözhetnek a létesítményeknek, mely a tulajdonosok és a felhasználók számára egyaránt kimagasló előnyökkel járnak.