Manapság nagyon sokszor helyezzük középpontba az öltözködésünket, az öltözködési stílusunkat. Még egy utazás során is többnyire azt tartjuk hangsúlyosnak, hogy milyen ruhák, kiegészítők jöjjenek velünk. Rengeteg cikket, tippet olvashatunk a “legjobb öltözék ötletek utazáshoz” témában, amelyek kényelmes és divatos összeállításokról szólnak. Az utazás szórakoztató és izgalmas élmény, ám az alapvető dolgaink és a megfelelő kiegészítők nélkül gyorsan stresszessé válhat. Annak érdekében, hogy az utazásunk a lehető legkényelmesebben teljen és igazán divatosak lehessünk, adunk néhány utazási kiegészítő és utazási kellék ötletet, amelyek egyszerre kényelmesek és stílusosak.

Bőrönd – ahol az utazás kezdődik

Ha utazásról van szó, akkor nyilvánvalóan elsőre mindenkinek a bőrönd jut az eszébe. Akár kemény- vagy puhafedeles, erre mindenképpen szükségünk lesz. Hacsak nem annyira rövid útra megyünk, amihez elég egy kabintáska, vagy utazótáska. Tehát a bőrönd: manapság a legtöbb már gurulós, kényelmesen vihető, kíméli a hátunkat, derekunkat. A mai modern bőröndök elrendezése, kialakítása rendkívül praktikus, lehetővé teszi a leghatékonyabb pakolást. Valójában ízlés kérdése, hogy kemény-, vagy puhafedeles verziót választunk.

Az ABS-ből (akrilnitril-butadién-sztirol kopolimer) vagy polipropilénből készült bőröndök határozottan merevebbek, mint a szövet bőröndök. A gyártók általában kiemelik könnyűségüket, vízállóságukat és könnyű, gyors és egyszerű tisztíthatóságukat. A kérdés az, hogy nem sérülnek-e meg a többi bőrönd nyomása alatt, illetve nem károsodnak-e a bennük elhelyezett holmik? Hiszen az köztudott, hogy a repülőtéri személyzet nem kegyelmez a poggyásznak. A válasz egyszerű – ha megbízható gyártó jó minőségű bőröndjét választjuk, akkor nyugodtan alhatunk.  A szövet kerekes bőröndnek is megvannak a maga előnyei! Mindenekelőtt „rugalmasabb”, ami megkönnyíti az utazási szuvenírek elcsomagolását. Ami a stílust és a színek, fazonok harmóniáját illeti, nem kell azon aggódnunk, hogy összeválogassuk a kicsi közepes vagy nagyobb bőröndöt, mert már nagyon szép bőröndszettek is kaphatók.

Kabinbőrönd, kabintáska – modern utazási kellékek

Amennyiben repülővel utazunk érdemes már jó előre érdeklődni a kabinba felvihető csomagokat, poggyászokat illetően. Erre is léteznek már kiváló megoldások, hiszen a gyártók idejében felismerték, hogy a kisebb bőröndök, táskák esetében jó, ha a megadott méretben készítik el a terméket. A rossz hír az, hogy ez gyakorlatilag bármikor változhat, és nem feltétlenül egységes az összes légitársaság esetében, ezért mindig nézzük meg a legfrissebb információkat a poggyászok méretével kapcsolatban.

bőröndszett
bőröndszett

Táska, hátizsák, laptop hátizsák – a kényelmes utazáshoz

Utazáskor elengedhetetlen egy táska, vagy hátizsák; a könnyű, alapvető dolgok csomagolásától kezdve a nappali kirándulásokhoz szükséges holmikon át egészen az éjszakai kiruccanásokig. A megfelelő táska kiválasztása megkönnyítheti a dolgunkat az egész utazás alatt. Lehetőleg olyan táskát válasszunk, amely rengeteg rekeszt, ezáltal tárollási lehetőséget kínál. A táska, vagy hátizsák legyen jól zárható, például cipzár vagy húzózsinór segítségével, amely segít biztonságban és rendben tartani a tárgyainkat az cipelése során. Emellett fontoljuk meg, hogy könnyebb táskát válasszunk, amelyet kényelmes viselni, amikor egy új helyen különböző látnivalókat járunk be.

Üzleti vagy hivatalos útra remek választás lehet egy stílusos laptop hátizsák, amelyet a legtöbb esetben kézben és háton is viselhetünk. A gyártók itt is gondoltak a hát-és derékfájós utazókra, ugyanis gurulós verzióban is találhatunk hátizsákot, laptop hátizsákot magunknak.

puhafedeles-utazotaska
Puhafedeles utazótáska

Kozmetikai táska, vagy neszesszer – minden utazáshoz

És mi a helyzet a pipere holmikkal? A hölgyek előszeretettel visznek magukkal külön pipere táskát, amely akár bőröndre helyezhető kivitel is lehet, sőt színben és fazonban is illik hozzá. Ezek keményfedeles táskák, ezért könnyen és jól pakolhatunk bele. Sőt, fel is vihetjük a repülőre, a lényeg, hogy csak a megadott mennyiségű folyadékot tároljuk benne. Nagyon elegáns és valóban ideális például hosszú utazáshoz, amikor szükség lehet arra, hogy arcunkat, sminkünket felfrissítsük, vagy ha ragaszkodunk saját fogápolási készletünkhöz. A puhafedeles piperetáska, vagy neszesszer inkább a bőröndbe való, vagy hosszabb utakra esetleg egy nagyobb hátizsákba, kabintáskába helyezhetjük.

Utazás és stílus

Láthatjuk, hogy óriási választék áll rendelkezésünkre minden típusú utazáshoz. Nem túlzás azt állítani, hogy utazási kellékeinket már-már teljesen a saját, egyedi stílusunkhoz igazíthatjuk legyen az extravagáns, vagy simán klasszikus, letisztult, mindenhez találunk megfelelő színt, formát, anyagot.