főtorockovendeghaz

Torockó, a Körös-Maros Nemzeti Parkban található falu, amely egyedi építészeti örökségével és természeti szépségeivel vonzza a turistákat. A településen található Torockó Vendégház ideális helyszíne lehet egy kellemes kikapcsolódásnak. A vendégház kényelmes szobákkal, tágas kerttel és kedvező árakkal várja a vendégeket.

 

A Torockó Vendégház

Torockó Vendégház 1996 ősze óta fogadja a nyugalomra és kikapcsolódásra várókat. Maga a ház egy 1,1 hektáros réten fekszik, Torockótól 2,5 kilométerre az Aranyos völgye irányába, félreesően a főúttól. Délkeletről a Székelykő bércei, nyugat felől az Ordaskő lejtői ölelik közre. A kert végén Torockó pataka csörgedezik, partján tűzrakóhellyel.

Az évek során minden korosztály megfordult itt: óvodásoktól kezdve, diákokon át, nyugdíjasokig. A hely szelleme igézően hat a művészekre, rendszeresen tartanak itt nemzetközi festőtáborokat. A gyermekeknek igazi paradicsom: korlátlan lehetőség van játszani – labdázni, körjátékot játszani – a hatalmas réten, kis rákokban, halakban gyönyörködni a patakban.

A kőház három szintes: a földszinten két 2 ágyas és két 3 ágyas szobával, az első emeleten tizenkét 2 ágyas, a másodikon négy 4 ágyas szoba áll rendelkezésre. A ház összesen 50 férőhellyel rendelkezik. Emeletenként két-két közös vizesblokk van, mindegyikben két zuhanyzó található. A ház közelében négy mosdó nélküli kétszemélyes hangulatos kis különálló faház áll.

A telken belül a járművek, akár autóbuszok is biztonságban parkolhatnak.

Torockó látnivalói

Torockó egyike a legnépszerűbb turisztikai célpontoknak Erdélyben. A falu jellegzetes építészeti öröksége miatt került fel a világörökségi várományosok listájára. Torockó főutcáján számos, XVIII-XIX. századi kőház található, amelyek közül a legtöbbet ma is lakóházként használják.

Torockó természeti szépségei is lenyűgözőek. A falu mellett található a Torockói-szoros, amely egy festői völgy, ahol sziklaalakzatok, vízesések és erdők találhatók. A szorosban található a Torockói-vár is, amely egy középkori erődítmény.

Miért érdemes meglátogatni Torockót?

Torockó egy olyan hely, ahol a múlt és a jelen találkozik. A falu egyedi építészeti öröksége és természeti szépségei miatt ideális helyszíne lehet egy kellemes kikapcsolódásnak.