tetőszerkezet

Egy megbízható és korrekt szakemberekből álló brigád maradéktalanul képes eleget tenni az elvárásoknak. Az egyik fő elvárás ilyenkor a határidő betartása, ami könnyen elcsúszhat akár a tetőszerkezet kivitelezése közben is. Pedig már azt gondolhatnánk, hogy a célegyenesben vagyunk, hiszen az alap megkötött, a falak állnak, már csak a tetőszerkezet van hátra.

Az ács tetőszerkezet valódi mestermunka, egy igazi mérnöki bravúr. Egy minőségi tetőszerkezet elkészítéséhez elengedhetetlen a kifogástalan alapanyag és a több évnyi tapasztalat. Elvégre ahány épület, annyiféle körülmény, amik befolyásolhatják a munkálatok menetét. A gond inkább a gyártási technológiában keresendő, ami nem a legkorszerűbb, hogyha a hagyományos, ács tetőszerkezetet vesszük górcső alá.

A bajok már ott kezdődnek, ha az égiek nem kedveznek a munkálatoknak. A több napos esőzés befagyaszthatja a munkavégzést, ami miatt veszélybe kerülhet a határidő. A tetőszerkezet lassabban készül el. Mivel minden eshetőséget számba kell venni ilyenkor, ezért a kőművesmunkát is szükséges megemlíteni, mint esetleges késleltető tényezőt. Minél lassabban készül el a betonfödém, annál többet várat magára a fa tetőszerkezet elkezdése.

A szeglemezes tetőszerkezet esetében rengeteget segít az előregyártott technológia. Mivel üzemi körülmények között készül el, ezért ezt a helyszínen már nem szükséges külön csavarozni. Ideje megcáfolni azt az elgondolást, miszerint a szeglemezes fa tetőszerkezet elkészítése során gyengébb az alapanyag minősége. Éppen ellenkezőleg, a szeglemezes tetőszerkezet elkészítéséhez használt ellenőrzött faanyag Ausztriából származik, ellentétben a pontatlan, gyalulatlan faanyaggal a hagyományos tetők esetében.

Az elkészítése a tervrajz alapján sokkal gyorsabban történik. Költséghatékonynak tekinthető, mivel pontosan annyi alapanyagból készül el, mint amennyire szükség van. A szerkezet összeállítása egyszerűbb, ács nélkül történik. Azért az is elég kecsegtető, hogy a szeglemezes fa tetőszerkezet minősége egy egész életre szól.