osztrák autópálya matrica

A határon átkelve Ausztria útjai díjkötelesek. Vonatkozik ez az autópályákra, gyorsforgalmi utakra egyaránt. Az osztrák autópálya matrica 2022 – ben a díjköteles utak listája szerint fizetendő. Összeszedtük a legfontosabb információkat, hogy ne akkor kelljen keresgélned, amikor odaérsz. Az osztrák autópálya matrica árak nem változnak egyik pillanatról a másikra, érdemes előre megvásárolni. Nem beszélve arról, hogy még felhajtás előtt köteles vagy megváltani.

Osztrák autópálya matrica 2022

Matrica a 3,5 tonna alatti legnagyobb megengedett össztömegű gépjárművek esetében szükséges. Két választásod van. Az egyik, hogy megvásárolod személyesen – például egy benzinkútnál – és felragasztod a szélvédőre. Nem ám akárhová, pontosan a szélvédő bal felső sarkába, belülre úgy, hogy a sötétített keret ne takarja. A motorkerékpáron pedig egy jól látható elemre kell felragasztani.

Elektronikus osztrák autópálya matrica

A másik, hogy az osztrák autópálya matrica online beszerzése mellett döntesz, de akkor oda kell figyelned arra is, hogy csak a vásárlás időpontját követő 18. naptól érvényes. A vásárlás folyamatáról videó is elérhető. Ha a digitális matricát valamelyik ASFINAG értékesítési partnertől, fizetőállomáson vagy automatából veszed, a 18 napos határidő helyett azonnal érvényes.

Nem érdemes kockáztatni, mert kamerák, rendőrök, vámőrök ellenőrzik a meglétét és nagyon hamar pótdíj fizetés keletkezik. Az elektronikus osztrák autópálya matrica kényelmesen otthonról beszerezhető pár kattintással az ASFINAG webshopban vagy az Unterwegs ASFINAG alkalmazásban, illetve az ÖAMTC, az ARBÖ és az ADAC értékesítési pontjain , a különböző benzinkutakban és trafikokban, valamint az ASFINAG fizető állomásokon. Az elektronikus osztrák autópálya matricát a rendszámmal párosítják. Matrica értékesítő pontokat itt találsz.

Osztrák autópálya matrica árak 2022

Az osztrák autópálya matrica 2021 és 2022 ára között nem sok különbség van.

  • Az éves matrica a személyautókra és 3,5 t össztömegig a gépjárművekre 93,80 euró. Motorbiciklire 37,20 euró.
  • A 2 hónapos matrica a személyautókra és 3,5 t össztömegig a gépjárművekre 28,20 euró. Motorbiciklire 14,10 euró.
  • A 10 napos matrica a személyautókra és 3,5 t össztömegig a gépjárművekre 9,6 euró. Motorbiciklire 5,6 euró.