revolverek

A gáz-riasztó fegyverekkel kapcsolatban általában hosszas viták szoktak kibontakozni annak kapcsán, hogy a revolver vagy az öntöltő típusú pisztoly a megfelelő választás. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben ezt a kérdéskört tárgyaljuk ki részletesebben.

Előre leszögeznénk, hogy nem szeretnénk döntőbírót játszani, csupán felsoroljuk, hogy milyen érvek szólnak az egyik és a másik opció mellett.

A gáz-riasztó revolverek kiemelkedő tulajdonságai

A Combat Zone-nál kapható gáz-riasztó revolverek vagy más néven forgótáras gázpisztolyok alatt a modern, minimum középkategóriába tartozó és központi gyújtású tölténnyel üzemelő fegyverekre gondolunk, amelyek kiváló választást jelentenek az amatőrök számára.

Egyrészt azért, mert a használatukhoz csupán az elsütőbillentyűt kell meghúzni, ami még a felfokozott idegállapotban is egy egyszerű mozdulat. Továbbá nem tud véletlenül beakadni a ruhába vagy valamilyen bőrfelületbe, hátráltatva ezzel a működést. 

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy gyerekjáték a tisztásuk, egyáltalán nem kell közben a szétszerelésükkel bajlódni, illetve az egyszerű működési elvüknek köszönhetően igen kicsi az esély arra, hogy elromlanak.

Persze ettől függetlenül azt nem árt szem előtt tartani, hogy bármennyire is nem éles lövedék van bennük, sérüléseket azért lehet velük okozni, ezért csakis azután tanácsos a használatuk, ha eleget gyakoroltunk. 

Az öntöltő fegyverek előnyei

Az öntöltő fegyverek mellett szól, hogy a hatlövetű revolverekhez képest jellemzően laposabb a kialakításuk, nagy a tárkapacitásuk, és az újratöltésük is gyorsabban végrehajtható. Továbbá egy extra előnyük még az is, hogy rakéták akár tucatjainak gyors egymás utáni kilövésére is alkalmasak. Ezáltal pedig főszereplői lehetnek a szilveszteri és a születésnapi buliknak.

Ezeket a tulajdonságokat viszont nagymértékben beárnyékolja az, hogy a jóval több mozgó alkatrésznek köszönhetően még a magasabb kategóriákba tartozó darabokkal is akadhatnak olykor problémák. Mindez pedig egy kiélezett helyzetben eléggé kellemetlen tud lenni.

Ezért is javasolják általában a szakértők a revolverek használatát, amelyek a stabil működésük alapján a legalkalmasabbak arra, hogy egy a személyünket ért jogtalan támadás esetén megvédjük magunkat.

Egy ajánlás a végére

Számunkra a legjobban a Pietta Colt Single Action Army vált be, amely pisztoly teljes egészében fegyveracélból készült, felülete fényes nikkelfestést és felületkezelést kapott, így a lehető legesztétikusabb és fényesebb élményt nyújtja kézbevételkor.

De leginkább az nyerte el a tetszésünket vele kapcsolatban, hogy a csőhossza miatt rendkívül jó súlyozással rendelkezik. Kiválóan alkalmas tehát az olyan “pisztolyzsonglőröknek”, mint amilyenek mi is vagyunk.