noi mbt kerekpa

Egy kerékpár webáruház kínálatában válogatva a legkülönbözőbb biciklikkel találkozhatunk. Amíg pár évtizeddel korábban egy kerékpár üzletben legfeljebb az egyes darabok színe vagy felszereltsége tért el egymástól, napjainkra olyan speciális helyzetekre, hobbikra gyártott típusok is megjelentek, amelyeket korábban el sem tudtunk volna képzelni, gondoljunk csak a downhill, a trekking vagy a cross trekking modellekre.

Női MBT kerékpár széles választékban

A női MTB kerékpár ennyire nem is szokatlan jelenség, viszont meglepő lehet, hogy milyen széles választékban elérhető egy kerékpár webáruház termékei között. Biztosan megtaláljuk a számunkra leginkább alkalmas darabot, legyen szükségünk akármilyen áttételtartományre a váltók terén vagy igényünk bármilyen tömegű biciklire. A kerekek átmérője kapcsán is széles a mozgásterünk, a 26, 27,5 és 29 colos méret között szinte biztosan válogathatunk a kerékpár webáruház legtöbb modellje kapcsán.

Egy női MTB kerékpár már csak a hegyi kerékpár elnevezése végett is elsősorban az ilyen terepekre készült. A vastag, kifejezetten hegyi utakra, meredekebb, földes emelkedőkre tervezett gumijának nem az aszfalt az ideális terep ugyan, de ha boltba mennénk vagy éppen munkába járnánk vele, egy pillanatig nem fog gondot okozni. Az elsősorban szintén hasonló terepre tervezett teleszkópok sem lesznek feleslegesek akkor sem, ha éppen városi körülmények között használnánk a női MTB kerékpárt: egy – egy magasabb padka, nagyobb szintkülönbség vagy mélyebb kátyú esetén még hálásak is leszünk miatta.

Válasszunk az igényeinknek megfelelően!

A női MTB kerékpárok akkor sem okoznak tehát csalódást, ha nem a hegyekben, hanem a városi utakon használjuk őket. Azonban elsősorban továbbra is terepre tervezték: igaz, hogy nem tölthetjük ott minden szabad percünket, azonban ha csak városban való közlekedésre, legfeljebb országúton használnánk ezeket, akkor egy női MTB kerékpár helyett érdemes lehet más típusban gondolkodni – hiszen a kerékpár webáruházakban szinte mindenféle igényünkre találhatunk megfelelő megoldást.