okosóra

Az elektronika egyre okosabb és ezt senki sem vitatja. Az okostelefonokra, tabletekre, notebookokra ma már senki sem figyel fel, viszont az okosóra még napjainkban is újdonságnak számít, ha az egyre bővülő funkciólistát nézzük. Persze nem mind olyan okos. A klasszikus darabok inkább a hétköznapok társai, a sportoláshoz pedig inkább a speciális funkciókkal ellátott darabok passzolnak. Természetesen vannak jobb és rosszabb minőségű darabok, ha megbízható típust keresel, az eSmart oldalán megtalálod.

A választék mára elég színes. Az okosórák modernek és szépek, divatkiegészítőként is remekül megállják a helyüket. Távolról nézve alig különböznek a hagyományos karóráktól, ami maximum a dátumot és az időt mutatja. Viszont ha a kijelzőt alaposan megszemléled, rájössz, hogy a funkciók nem egy napon említhetők. Wifivel csatlakozik a netre, telefonálhatsz, elolvashatod az sms üzeneteket, vagy segítségül hívhatod a GPS funkciót,  például hosszútávfutás esetében. A túrázók az egész napos erdőjárás, hegymászás után egy sor mérés értékelését nézhetik át.

Munkahelyi terepen vagy zöldövezetben, esetleg városi közlekedésnél roppant praktikusak a klasszikus okosórák. Elérhető leszel a telefon előbányászása nélkül, fontos hívásokat kényelmesen elintézhetsz anélkül, hogy fel kellene venni a telefonod.

Amikor okosórát választasz, mindenképpen hasonlítsd össze a funkciókat. Tedd mérlegre, az az árat, designt, funkcionális felszereltséget, operációs rendszert.

Az okosóra párosítható a telefonoddal, ezért gyakran arra is az órádat használod majd, amire korábban a telefonodat. Az okosóra kijelzőmérete és annak felbontása bizonyos mértékig meghatározza a használhatóságot. A felhasználói élmény e két tényezővel szinkronban növekszik.

A minőségi okosóra operációs rendszere stabil, nem akadozik, folyamatos a működése. A legújabb modellek technológiailag nagyon fejlettek, innovatívak. Az akkumulátor üzemideje is igen fontos tényező.