kert

Vannak bizonyos területek, ahol a szakemberek nem tüntetik fel az árakat, hanem inkább arra biztatják a megrendelőket, hogy kérjenek árajánlatot. Nincs ez másként a kertépítés esetében sem, ugyanis nagyon sok tényezőtől függ a végső ár. Minden kert más és más, ráadásul a megrendelők igényei is eltérőek. Az árajánlat kikalkulálása is időt vesz igénybe mivel rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Az alábbiakban részletezzük milyen információkat szükséges tudnia a szakembernek, hogy árajánlatot tudjon adni.

Költségkeret

A legtisztább az, ha a megrendelő már az elején közli, hogy mi az az összeg, amit nem szeretne átlépni. Ha nincs meghatározva a költségkeret, akkor az árakat bármeddig lehet növelni, azonban a végén kellemetlen lesz szembesülni a kikalkulált összeggel. Viszont, ha elmondod, hogy mennyit szánsz a kertépítésre, akkor a szakember kizárólag azokat az alternatívákat és alapanyagokat fogja ajánlani, amik beleférnek a költségkeretbe. Ez számodra is előnyösebb, hiszen nem kapsz a tervezőtől egy olyan kertet, amelybe beleszeretsz, viszont nincsen rá pénzed, sőt a kertépítő sem dolgozik az árajánlaton és a terveken feleslegesen. Erről az automataontozorendszeres.hu weboldalon bővebb információkat is olvashatsz.

Teljes kert átépítése vs részleges munkálatok

Nem minden esetben van szükség a teljes kert átépítésére, illetve, ha az anyagiak csak részleges építést tesznek lehetővé, akkor a kert egy része is átépíthető. Alapvetően minden csak megbeszélés kérdése. Természetesen az fontos, hogy a kert megmaradó része, ami nem fog megváltozni, harmonizáljon az újonnan átépített részekkel, de erre a szakember biztosan tud megoldást ajánlani.

Kedvenc és utált növények

A kertet a legtöbb esetben a növények uralják. Ugyanakkor nem mindegy, hogy milyen növények. Azt mindenképpen le kell tisztázni, hogy vannak-e olyan növények, melyekre valamelyik családtag allergiás. A legjobb, ha a kedvenc és utált növényekről készítesz egy listát, így a szakember tisztább képet kap arról, hogy mely növények jöhetnek szóba és melyikeket kell kerülnie.

Milyen információk kellenek még az árajánlathoz?

Hosszan lehetne sorolni, azonban tény, hogy minél részletesebb információ áll a szakember rendelkezésre, annál pontosabb árat tud mondani. Éppen ezért nem érdemes nagy vonalakban körülírni, hogy milyen elképzeléseid vannak a kert kapcsán, hanem célszerű minél több konkrétumot közölni a pontos kertrendezés árak érdekében.