hajdú bojler

Több ezer magyarországi háztartásban található Hajdu bojler, aminek elsősorban azt a fajta kényelmet tudhatjuk magunkénak, hogy bármikor bármilyen tevékenységünkhöz, legyen az mosakodás, fürdés, zuhanyzás, mosogatás vagy ruhamosás, azonnali meleg vízhez juthatunk.

Egy átlagos háztartás vízigényeit bőven kielégíti a 80 literes illetve a 120 literes kivitel. Ezek a leggyakrabban alkalmazott kivitelek, viszont minden attól függ, hogy egy-egy család mennyi meleg vízre van szüksége adott időintervallumon belül.

Mire ügyeljen a vízmelegítőnél, ha elmegy otthonról?

Az elektromos vízmelegítő egyik hasznos tulajdonsága, hogy nem muszáj állandó üzem alatt tartania. Például, ha tudja, hogy huzamosabb ideig elhagyja a lakását, akkor a bojler hőfokszabályzó révén lejjebb veheti az értékeket, így a rendszer nem fogja feleslegesen hevíteni a tartályában lévő víztömeget.

Miért fontos a bojler karbantartása?

Minden háztartási gépnél fontos, hogy időnként elvégezzünk rajtuk bizonyos karbantartási munkálatokat, és ez alól a villany bojler sem kivétel. A leggyakoribb teendő, amit a mesterével el kell végeztetnie, az a bojler vízkőtelenítése. Ez azért rendkívül fontos, mert a vízkő a fűtőszálakra rakódhat le, így annak igen erőteljesen lecsökkenhet a teljesítménye. Emiatt az is előfordulhat az is, hogy a rendszernek sosem sikerül a kívánt mértékűre melegítenie a vizet, így akár a Hajdu bojler áramfogyasztása is állandósulhat.

Ha valahol a bojlernél vagy az azzal kapcsolatban álló vízvezetékeknél csepegést vagy szivárgást észlel, akkor se teketóriázzon sokáig, mert abban az esetben egészen biztos, hogy villanybojler javítás kivitelezésére van szükség. Ilyenkor elengedhetetlen bizonyos bojler alkatrészek cseréje, de nem muszáj mindig az utolsó utáni pillanatban cselekednie.

A baj ugyanis könnyen megelőzhető, ha néhány évente ránéz egy szakember a bojlerére, ha pedig túlzottan elavult, akkor sincs gond a Hajdu bojler ár Budapest üzletekben bárkinek megfizethető. A rendszeres szervizelésnek köszönhetően biztosítva van, hogy a vízmelegítő rendszere akár több évtizedig is zökkenőmentesen működhessen és szolgáltathassa családjának a szükséges mennyiségű meleg vizet.