ceremoniamester budapesten

A kérdés, ami esküdni vágyók tömegeit foglalkoztatja. Most akkor mennyi az a bizonyos annyi? És egyáltalán létezik-e plató, ami alatt gondolkodni sem érdemes a felkérésben, vagy plafon, ami felett már csak a túlzások érvényesülhetnek?

Van itt kérem minden!

A helyzet az, hogy az utóbbi években hihetetlen mértékben megszaporodtak a magukat kiváló ceremóniamesterként tituláló üdvöskék. A vallomásuk vagy igaz, vagy nem, bár aki gyanúsan veri a mellét, ott valószínűleg valami sántít.

De, hogy azonnal a lényegre térjünk, nagyjából 130-280000 forintos keretösszeg az, amivel ideális helyzetben érdemes számolni. Természetesen a határ a csillagos ég, viszont a csillagászati árakhoz az esetek jelentékeny százalékában égig magasztalható gyakorlat és tudás nem társulnak. Ez itt a baj!

Mert sokan harsogják azt a régi mondást, miszerint ami jó, annak bizony ára van. Igen, ez nyilván alulról nézve igaz, mert aki mondjuk 30000 forintot kér egy esküvőért az több, mint gyanús. Na, de aki nem ismeri a megálljt, általában annak nem is a ceremóniamester poszt a szíve mestersége. Egyszerűen csak meglovagol egy trendet, próbál néhány párt levadászni, akik hisznek a látszatnak, néhány jól sikerült fotónak és ennyi. Miközben a szakma valódi értékei nem itt keresendőek.

Vőfély vagy ceremóniamester?

Na igen. Ez az egyik legtöbb félreértést generáló terület. Merthogy a vőfély nem ceremóniamester, és fordítva. Előbbi főleg a népi hagyományokra helyezi a hangsúlyt mind megjelenésében, mind stílusában, míg utóbbi ettől eltérő eszközkészlettel dolgozik.

A vőfély árszabás többnyire kedvezőbb, mint például a ceremóniamester Budapest körzetében érvényes díja, nagyjából ilyen alapon is belőhető, hogy milyen szolgáltatásról van szó.

A ceremóniamester nem biodíszlet. Nem az esküvőszervező bábja. Olyannyira nem, hogy e két dudás többnyire nem fér meg egyetlen csárdában.

Hol húzódik az a bizonyos arany középút?

A fentiekből kiderül, hogy érdemes megtalálni azt az arany középutat, ami a lent és fent között húzódik. Ez pedig nagyjából 130000 forintnál kezdődik, és legfeljebb 280000 forintnál tetőzik.

Ezért cserébe profi levezénylés, szakmai hozzáértés, jelentős tapasztalat, gyakorlat és gondmentes ceremónia borítékolható.