dugulás elhárító szakember

Vannak olyan témák, melyek a természetkedvelők számára sem megkerülhetők. Tipikusan ilyen a duguláselhárítás, ami még a legzöldebb háztartásokban is előfordulhat. Ebben a bejegyzésben áttekintjük a különféle duguláselhárítási árakat, hogy már ezzel se kelljen sokat foglalkozni, és a probléma megoldásával minél hamarabb visszatérhessünk a természetbe.

A duguláselhárítás árai folyamatosan változnak, de nagyjából az egész országban azonos árszínvonalon mozognak. A dugulaselharitas.co segítségével állítottuk összes a listát, melyek csak tájékoztató jellegűek, így érdemes mindig ezzel kezdeni az egyeztetést a szakemberrel!

Kád, kézmosó, zuhanytálca és WC duguláselhárítása

A kád és a zuhanytálca esetében a legtöbb problémát a haj- és szőrszálak, illetve a különféle kozmetikumokból visszamaradott maradványok jelentik. A kézmosóban pedig a szappan vagy a beleöntött ételmaradék, esetleg más szemcsés anyagok okozhatnak gondokat.

Ha a kádat, a zuhanytálcát vagy a kézmosót kell mentesíteni a dugulástól, annak ára 10000 és 15000 Ft között változhat. Ide vehető még a mosogató dugulása is, mivel a megszüntetésétnek módja, és az árazás is megegyezik a fenti tételekkel.

A WC-k és piszoárok dugulásának elhárítása valamivel drágább, mivel ezeknél a munka is nagyobb volumenű. A legtöbb esetben például ki kell emelni a WC kagylót vagy a piszoárt, és az elakadást mélyebben orvosolni. Ezek ára 11000 forintnál kezdődik, és egészen a 20000 Ft-is is elmehet.

Womás duguláselhárítás

A woma duguláselhárítás vagy csatornatisztítás egy külön kategóriát jelent, hiszen ezeknek a gépeknek számos típusa létezik. Házon belül csak a leggyengébb berendezéseket szabad felhasználni, mivel a nyomás tönkre teheti a csöveket.

Kültéren, csatornában vagy kerti lefolyónál vethető be a nagyobb woma, mely erős vízsugarával szinte mindent áttör. Ezzel elkerülhető a bontás, és a komolyabb akadályok is orvosolhatók. A woma csatornatisztítás és duguláselhárítás 20000 Ft-nál kezdődik, és akár 30000 Ft fölé is mehet, ha a munka nehézsége ezt megköveteli.

Budapesten a legdrágább, keleten olcsóbb a duguláselhárítás

Országos szinten lehetnek eltérések az árakban, a kelet-magyarországi régióban például egy kicsit olcsóbbak az árak. Ha a Szolnoki duguláselhárítás árait nézzük, a különbség nem hatalmas, de azért érezhető.

Nyugat-Magyarországon kicsit többet kell fizetni ugyanazon feladatokért. Az egyik legnagyobb városban, Szombathelyen például érezhető az osztrák határ közelsége, ami megmutatkozik az árszínvonalban és a sokkal kevesebb szakemberben. A nyugati országrészen ugyanis számos szerelő inkább Ausztriában dolgozik, ezért gyakran nagyítóval kell keresni őket.

Budapest egyértelműen a legdrágább, ami nem csoda, hiszen több mint másfél millió ember lakja. Egy ekkora piacon magasabb az árszint, így Magyarországon Budapesten kell a legtöbbet fizetni a különféle duguláselhárítási és csatornatisztítási munkákért.

Amire ügyelni kell

Mivel a duguláselhárítási piac sem egységes, így érdemes előre megegyezni a munkavégzés paramétereiben. Ezzel elkerülhetők a félreértések és a túlszámlázások, ráadásul ezzel a becsületesen dolgozó szakembereket is védjük. Rá kell kérdezni, van-e külön költsége a kiszállásnak, és felmerülnek-e pótdíjak, mint például a hétvégi- vagy az ünnepi felár.