szexualitás a természetben

Társra találni örömteli dolog, főleg akkor, ha már régóta hajtjuk a párkeresés motorját. Újdonsült barátnőnkkel vagy barátunkkal járni a természetet, sokat beszélgetni, így közös élményeket szerezni igazi regeneráció az eddigi sóvárgás után.

A közös érdeklődés, a kölcsönös vonzerő jó kezdet, ha ezután az intimitás is azt a szeretetet és örömet hozza el, amire vágyunk, akkor hamar beboríthat a rózsaszín köd.

Viszont a szexuális problémák igen gyakoriak és árnyalhatják, megzavarhatják a kialakuló kapcsolatot. Sok esetben áll a hátterében pszichés ok, amelyen leghatékonyabban a szexuálpszichológus segíthet.

A szexuális zavarokat a teljes személyiséget figyelembe véve, dinamikus megközelítésben, az összefüggések megtalálásával érdemes kezelni. A szexuális viselkedéssel kapcsolatos preferenciák felismerése, az élményt, élvezetet nyújtó különbözőségek értelmezése szépen, lassan eredményre vezethet.
Időnként a szexuális fejlődés anomáliái állnak a szexuális nehézségek hátterében. A nemi identitás kialakulásának hosszadalmas folyamatának a megszokottól való eltérései bizony zavarokat okozhatnak.

A terápia során megvizsgálják azokat az érzéseket és gondolatokat, melyek az identitással kapcsolatosak. Legtöbbször szükség van a kapcsolatokban való támogatásra és az életviteli kérdésekben való iránymutatásra. Fejlődik az önismeret és megnyílik az út a harmonikusabb élet felé. A megfelelő szakembert, aki kellő hatékonysággal kezeli a problémákat megtaláljuk a furedi.hu oldalon.

A párkapcsolat elmélyülésének akadálya lehet például a szexualitástól való viszolygás, mely sok esetben traumatikus szexuális élmény következtében alakul ki. Akadályt képezhet az erős szorongás, a félelem a teherbeeséstől/teherbe ejtéstől, vagy éppen az elutasítástól, a gyerekkori erős erkölcsi tiltások, szexuális zaklatások és például az erős stresszhatások is.

A szexuális problémák csökkentik az önbizalmat, a motiváltságot, bűntudatot okozhatnak és bizony ellehetetlenítik a jól alakuló párkapcsolatot. Ezért nem szabad, hogy rejtve maradjanak önmagunk és partnerünk előtt, nyílt kommunikációra van szükség még a pszichológus felé is.

Megoldhatja a problémákat, ezzel utat nyithat a harmonikus párkapcsolat felé önmagunk elfogadása, értékeink felismerése. Nem szabad félni segítséget kérni, mert ez vezet el a megoldás felé.