Kültéri lámpánál is lényeges a funkcionalitás mellett az esztétika

A kültéri lámpák esetében – a funkcionalitás mellett – fontos szempont az esztétikum is, azaz a megjelenés szépsége. Feldobhatják vagy az esztétikum híján éppenséggel elronthatják otthonunk megjelenését. 

A kültéri lámpacsaládok szépsége

Az Alkonylámpánál beszerezhető Rábalux Milano kültéri lámpacsalád azonban senkinek sem okoz majd csalódást. Ezek a praktikus, funkcionális és dekoratív termékek a kültéri világítás tökéletes eszközei. A termékcsaládnak sok tagja van: kiváló minőségű kültéri falikarok, szép függesztékek, illusztris mennyezeti lámpák és állólámpák alkotják a termékpalettát. 

Olyan világítástechnikai eszközök, amelyek számos előnnyel rendelkeznek, hozzájárulva a kerted megvilágításához. Növelik sötétedés után a biztonságérzetet, hiszen az ideális fényviszonyok megteremtésével megakadályozzák a baleseteket, illetve elrettentik azokat, akik rosszban sántikálnak. Megakadályozzák a garázda cselekményeket is.

Tervezd meg alaposan kültéri világítást is

A kültéri lámpák kulcsfontosságú eszközei a kertvilágítás megteremtésének, sokféleképpen elhelyezhetőek, felhasználhatóak, és többféle funkciót is betölthetnek. Közvetlenül a bejárat mellett elhelyezve emelik a komfortérzetet, segítenek abban, hogy megfelelően tájékozódj, és baleset elszenvedése nélkül közlekedj. 

A kerted sűrűn beültetett területein, valamint a kerti tavak mentén kifejezetten alkalmasak a lényegi részek kiemelésére, de a teraszok, a lépcsők és a járdák mentén is hasznosak. A kültéri lámpák széles termékpalettáján te is garantáltan rátalálsz a családi házadhoz legjobban illő darabokra.

Milyen szempontok szerint érdemes kültéri lámpákat választanod?

Első és ami a legfontosabb: élj a LED technológia innovációjának az előnyeivel: az energiatakarékossággal, a rendkívül hosszú élettartammal, a költséghatékonysággal. A kínálat bőséges, de vannak olyan szempontok, amelyek megkönnyíthetik a választást.

 • El kell döntened, hogy hova, miért és milyen lámpát akarsz telepíteni!
 • Fontos, hogy a bevilágított területen milyen tevékenységet végzel majd.
 • Mi a célod: kiemelés, dekoráció, folyamatos fény biztosítása, esetleg koncentrált fény megteremtése?
 • Az is kardinális kérdés, hogy milyen anyagi keret áll a rendelkezésedre. 

Milyen típusai vannak a kültéri lámpáknak?

 • Mennyezeti lámpák és függesztékek: ezek mindig elegáns megoldást kínálnak akkor, amikor a teraszon kellemes hangulatot akarsz teremteni.
 • Fali lámpák: ott szerelheted fel őket a ház falára, ahol éppen a legtöbb fényre van szükséged.
 • Oszlop- és talajlámpák, kisebb-nagyobb kültéri állólámpák: a dizájn a meghatározó, de természetesen a funkció sem szenved csorbát.
 • Beépíthető lámpák: diszkrétek, mégis mutatósak.
 • Dekorlámpák: feldíszitik a környezetet. 
 • Mobil világítások: napelemes vagy elemes lámpák, ezeket bárhova lerakhatod.
 • Mozgásérzékelős lámpák: csak akkor világítanak, ha mozgást érzékelnek. 
 • Napelemes lámpák: napközben a napfény segítségével töltődnek fel.

Érdemes tehát alaposan megnézni az elérhető termékeket és az igényeink szerint választani.