sertés vékonybél

A kifogástalan minőséget képviselő Koca sertés vékonybél nemcsak kolbászok és hurkák elkészítéséhez ajánlott, de az ínycsiklandozó májasok töltéséhez is előre borítékolja a sikeres végeredményt. A 20 m-es kiszerelésben kapható tisztított sertés vékonybél sózott, a legkisebb mennyiségben sem tartalmaz bélhájt.

Kompromisszumok nélküli minőség

A szóban forgó sertés vékonybél roppant felhasználóbarát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy remekül állja a strapát, nem szakad el, könnyen tölthető.  A színe változó – a világos rózsaszíntől kezdve a fehéren keresztül egészen a szürke-barna árnyalatig terjedhet.

Dióhéjban a sertés vékonybél előkészítéséről, felhasználásáról

A töltési fázis előtt a vékonybelet áztassuk langyos vízben 20-30 percig. Ha a vékonybél már könnyen kezelhető, töltsük meg légmentesen, majd zárjuk le a végét a hagyományos kézzel való kötözéssel. Az elkészült kolbászt, májast és hurkát a továbbiakban a megszokotthoz hasonló módon főzhetjük, illetve füstölhetjük.

Egy ősrégi hagyomány – a disznóvágás története

A magyar kultúra szerves részét képezi, többszáz éves múltra tekint vissza, és ma is népszerű, egyben hasznos – többnyire téli – szokás vidéken. Természetesen a disznóvágásról, a disznótorról beszélünk, amely tevékenység már-már igazi hungarikumként szinte változatlanul épül ugyanazokra a szabályokra, mint egykor.

Mindenkinek megvan a maga feladata

A disznóvágás nem mindennapi tevékenység – kellő felkészültség és rutin szükséges ahhoz, hogy minden olajozottan menjen a nap folyamán. A gazda és segítői már hajnalban nekigyürkőznek a munkának. Csakúgy, mint a múltban, napjainkban is kinek-kinek megvan a saját feladata – a férfiak a vágást, a perzselést, a hús feldarabolását, az asszonyok pedig annak feldolgozását végzik. Ez utóbbiba természetesen a kolbász, a hurka, a májas megtöltése is beletartozik mind a mai napig.

Böllér Shop – minden egy helyen

A kifogástalan renoméval rendelkező, kizárólag minőségi termékeket és kellékeket kínáló népszerű Böllér Shop páratlanul színes palettáján mindent megtalálhatunk, ami kellhet a disznóvágás során, természetesen kitűnő ár/érték aránnyal.