laptop

Manapság már bárki elkészítheti a saját honlapját. Erre remek lehetőséget kínálnak az olyan keretrendszerek, mint a WordPress vagy a Joomla. Valójában azonban aki nem rendelkezik némi webprogramozói ismerettel, az könnyen olyan problémákkal szembesülhet, amit egyedül aligha fog tudni megoldani.

Egy kész honlapot sokkal könnyebb tartalommal feltölteni és rendszeresen frissíteni, mint elkészíteni az alapoktól. Ha van rá pénzed, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha inkább megbízod a honlap elkészítésével az AB Plusz csapatát, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek.

Így látnak munkához a profik

A profi weboldalkészítők nem gondolatolvasók, így tehát szükségük van némi instrukcióra ahhoz, hogy el tudjanak kezdeni dolgozni. A lehető legpontosabban fogalmazd meg, hogy milyen weboldalra van szükséged. Gondold át, hogy mit szeretnél elérhetővé tenni a látogatóidnak, és te magad mire vágysz.

Fontos szempont a weboldal kinézete is. Ha vannak konkrét elképzeléseid, írd meg őket, de az is jó megoldás, ha küldesz néhány már létező weboldalt, amihez hasonlót szeretnél. Ezek alapján fog adni egy ajánlatot az AB Plusz, és kiderül az is, hogy mennyi időre van szükség, mire elkészül az oldal.

Amiben biztos lehetsz, hogy ha profikat bízol meg a weboldalad elkészítésével, akkor letisztult és megnyerő lesz a kinézete. Gyorsan és könnyen lehet majd rajta navigálni, és a felépítése is keresőbarát lesz.

Fontos a részletek egyeztetése

Ha az ajánlat elnyeri a tetszésed, akkor megkezdődhet a munka. Első körben szükség van ehhez egy egyeztetésre, amikor részletesen elmondhatod, hogy miként szeretnéd, hogy működjenek az egyes funkciók, és hogyan nézzen ki a honlapod. Ha egy bonyolult weboldalról van szó, akkor többkörös is lehet az egyeztetés. Jellemzően azonban már az első konzultáció alkalmával eldől a lényegi kérdések nagyja.

Ha menet közben felmerülnek apróbb változtatási kérések, ezeket rugalmasan kezelik az AB Plusznál. Az egyeztetéseket követően kapni fogsz egy végleges árajánlatot, és ekkor az is tisztázásra kerül, hogy mi a honlap elkészülésének határideje. Mindezeket a felek szerződésben rögzítik. Ezt aláírva postán kell két példányban visszaküldeni az AB Plusznak, akik visszaküldenek egy aláírt példányt a szerződésből.

Így dolgoznak a webprogramozók

A szerződés megkötését követően az AB Plusz elkészíti az első dizájnterveket. Ezek közül kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabbat, és persze van lehetőség azok finomhangolására is.

Ezután kezdik meg a webprogramozók az érdemi munkát, azaz leprogramozzák a weboldalt és elkészülnek a funkciók. A folyamat egy tesztoldalon nyomon követhető, és egyúttal tesztelhető is ezen a felületen a weboldal. Az AB Plusz mindig jelzi, ha elkészült egy funkció, és kipróbálható. Ha végül mindent rendben találtál, akkor tekintik csak befejezettnek a munkát.