Idén milyen nyári ital lesz a sláger

Az Aperol Spritz berobbant a köztudatba, s továbbra is rendkívül kedveltnek számít, amikor egy finom, könnyed nyári koktélra vágyunk, sokan választjuk előszeretettel. Ám akad versenytársa is, ami szintén érdemel egy esélyt tőlünk.

Ha vágyunk a változatosságra…

És ki ne szeretne néha egy kicsit mást, mint amit megszokott, még akár úgy is, hogy úgy véli, az a kedvence? Márpedig akad egy remek alternatíva a könnyed koktélok kedvelői számára, mégpedig a Martini Spritz. A Prémium Italnagykereskedés Online vermut kínálatából is beszerezhetjük hozzá az alapot, amelyből aztán egyszerűen elkészíthetjük ezt a remek italt.

Vermut vagy Martini?

Nos, akad némi bizonytalanság a Martini név kapcsán, hisz jelent márkát, de koktélt is, ahogy önmagában is fogyasztható ez a vermut. A nevet tehát többféle értelemben használjuk, bár itthon inkább csak a Martini kerül majd a poharunkba tisztán, ha nem pontosítjuk, hogy mit is szeretnénk. Persze ne feledjük, hogy ezt a nevet nem mondhatjuk bármely vermutra, kizárólag a Martinire, hiszen minden Martini vermut, de nem minden vermut Martini.

Milyen típusai vannak?

Ahogy a legtöbb italfajtánál, illetve márkánál is megszokhattuk, kapunk néhány választási opciót, ami a poharunkba kerülő nedűt illeti. Ez ebben az esetben is így van, többféle ízesítés közül kell rátalálnunk a számunkra tökéletesre, az extra száraztól kezdve az édesig. De vajon melyik lesz a jó választás, ha ki szeretnénk próbálni a Martini Spritz-et?

Így készül a Martini Spritz!

A Martini Spritz-hez válasszuk mindig a Bianco változatot, ami egy kellemesebb, édesebb Martini, mint például a száraz. Az ízvilága ráadásul önmagában is elképesztően izgalmas, kellemes, a vanília és a citrom aromáját is magán hordozva varázsol el minket, ezért igazán megéri önmagában, nem koktélként is megízlelni.

Azonban a nyári forróságban, amikor annyira elepedünk egy kis felfrissülésért, hogy akár a lelkünket is eladnánk érte, sokkal jobb döntés a Martini Spritz elkészítésén fáradozni, illetve megrendelni a tengerparti bárban, ahol éppen a jól megérdemelt nyaralásunk közben egy rövid időre megpihentünk.

A Spritz jellegű koktélok megegyeznek abban, hogy frissítően hatnak ránk, éppen emiatt választjuk előszeretettel őket olyankor, amikor kínoz a kánikula. De ugyanígy remek döntés egy kellemes szórakozóhelyen vagy egy koncerten, ahol némi felüdülésre van szükségünk.

A Martini Spritz-hez kell tehát a Martini Bianco, Brut vagy Semi-Brut Prosecco, amelyek szárazak, így remekül kiegyensúlyozzák a Martini édességét, valamint szénsavas víz. Voilá, máris készen vagyunk vele, s kortyolhatjuk az istenien finom koktélt. Ha még hűsítőbbnek szeretnénk, bátran kérjünk vagy adjunk hozzá jeget, ahogy egy kis lime és menta is képes nagyszerűen kiegészíteni azzal a cseppnyi plusszal, ami a teljes tökélyhez kell. Te hogy fogyasztanád legszívesebben az idei nyár slágerét?