főesemény Pompas

A Semmelweis Egyetemmel szemben, a Thaly Kálmán utca és a Tűzoltó utca sarkán akadtunk rá arra az étteremre, aminek atmoszférája az első pillanatban elvarázsolt. Alapos szemle után pedig csak annyit tudtunk kijelenteni, hogy itt minden úgy tökéletes, ahogy megalkotói megálmodták.

Egyedülálló stílus, kényelmes légtér, ahova máris invitálnánk családunkat, barátainkat és nyilván fogjuk is. Miután körbejártunk, a modern berendezés kényelmes asztalt kínált. Amíg a pincérre várunk, halkan megjegyezzük, hogy nem is gondoltuk volna az egyszerű, belvárosi homlokzat alapján, hogy ilyen pompás légtér fogad majd a bejárat után. A tekintetünket végigfuttatjuk a stílusos, kopottkék falakon, az aranyszínű kiegészítőkön, a különleges lámpákon és dekoráción, de egyből beleszeretünk a letelepedős kanapé és magasított asztalok könyvespolcos világába is.

A pincérnő nagyon kedves, az étlap pedig újabb meglepetéseket tartogat számunkra. Az egészséges táplálkozás önjelölt követőiként örömmel látjuk, hogy az ételekkel teli oldalak ölelésében egy kalóriatáblázat bújt el, amin a kalória érték mellett a zsírtartalmat, szénhidrátot, rostot, fehérjét és a só mennyiséget is alaposan megvizsgálhatjuk. Így lesz csak igazán tudatos a választásunk.

Ha elsőre azt gondolnád, hogy ez csak egy bistro és csipegetni talán tudsz, de jóllakni nem fogsz, akkor nagyot tévedsz. Van itt sokféle bagel (vegán is), széles saláta választék, de csirkemell steak, kacsamell, lazac, spagetti, prémium burgerek, quesadilla és természetesen édesség is bőven akad. Úgyhogy nem kell félned attól, hogy éhen maradsz, ehelyett egy társasággal vagy éppen kedveseddel remek gasztro élményben lesz részed a Pompás Bistro falai között.

Bár a diéta éppen lefojtotta az étlap befogadása után feltörő hatalmas étvágyunkat, a kiválasztott a Pompás spagetti lett. Hogy miért pont tészta? Azért mert csökkentett szénhidrát tartalommal is felszolgálják, úgyhogy kihasználtuk a lehetőséget. És igen, nagyon finom volt, az adag pedig éppen ideális, se nem kevés, se nem túlzás.

Aki a közelben dolgozik vagy tanul, szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a Pompás reggeli a friss croissant illatával és a bagelek ínycsiklandozó kompozíciójával éppen jól illik a Black Sheep díjnyertes kávéihoz. Itt garantáltan jól indul a napod! Ha pedig napközben érkezel, csodás ebédben lehet részed és a nap hátralévő terheire is felszerelkezhetsz egy croissanttal vagy bagellel. Persze a kitűnő kávé most sem maradhat el.

A vacsora pedig legyen akár romantikus, akár baráti, az italválaszték sem hagyhat kivetni valót maga után. A Pompás bár szuper italkoncepcióiról, a gazdag és minőségi bor kínálatról borszakértők és díjnyertes mixerek gondoskodnak és csak a legkiválóbb italokat teszik az asztalodra. Mert megadják a módját a szórakozásnak.

Nem tartott sokáig megállapítanunk, hogy a Pompás Bistro milyen tökéletes hely családi, baráti és munkahelyi összejövetelekre, akár 2-3, akár 60-70 fős a társaság. Szívesen rendeznénk itt esküvőt, leány- és legénybúcsút, osztálytalálkozót, munkahelyi, ünnepi vacsorát, de örömmel leülnénk egy üzleti tárgyalásra vagy csak magányosan egy laptop mellé megírni egy esszét. A hely szelleme egyszerűen elvarázsol, megfeledkezel az ajtón kívüli világról.

Amikor barátainkkal és családunkkal térünk vissza, büszkék leszünk arra, hogy ilyen klassz helyet találtunk. Egy biztos, hogy POMPÁS élményben lesz részünk.