függöny

Bárhol, ahol az otthonunkban van ablak, a függöny az egyik legfontosabb dekorációs elem, ami egyben használati tárgyként is funkcionál. A fényáteresztő anyagból készült változatok kicsit ugyan megszűrik a napsugarakat és gátolják a belátást, mégis kellemes fényérzetet teremtenek a lakótérben. Amikor lepihennénk napközben, zavaró lehet, hogy túl sok fény áramlik be kintről. Ilyenkor remek szolgálatot tesz a fényzáró függöny is, amit annyira tudunk elhúzni, amennyire csak szeretnénk.

Milyen legyen a függöny?

Az egyik nagy kérdés, hogy milyen függöny anyagra essen a választás? A fényáteresztő verziók szinte alapdaraboknak számítanak a lakásban. Ha nincs redőny, akkor a fényzáró függöny szintén lényeges kiegészítő, hiszen ilyen esetben csak ezzel tudjuk leárnyékolni a teret. Természetesen a függönyanyag kínálat itt még nem ér véget, hiszen az egyedi igényeket kielégítő darabok is készleten vannak. Csak, hogy néhányat említsünk, a felső drapéria, a díszfüggöny, a lapfüggöny, a hagyományos, illetve a római roló kialakításához is találhatunk megfelelő tulajdonságokkal rendelkező anyagokat.

Kiegészítők függönyhöz

Ha nem kész függönyt vásárolunk, hanem anyagot, amiből mi magunk varrjuk meg ezt a lakástextíliát, akkor szükség lehet olyan kiegészítőkre is, mint amilyen például a ráncoló szalag vagy az ólomzsinór. A szabás-varráshoz pedig olló, tű, cérna, illetve egyéb kézimunka eszköz is kellhet. Ahhoz, hogy az anyag tökéletesen álljon, szükség lehet függöny súlyra és elkötőre is.

Fényáteresztő függöny – az igazi favorit

A fényáteresztő függöny létjogosultságát nehéz lenne megkérdőjelezni. Ezek többnyire fehér vagy a fehér valamely árnyalatában pompázó anyagokból készülnek. Vannak sima, minta nélküli változatok, de vannak olyanok is, amik egy-egy szolid mintával járulnak hozzá a lakótér dekoratív kinézetéhez. A széles választéknak köszönhetően, csak a képzelet szabhat határt annak, hogy milyen anyag kerül az ablakok elé.

Minőség megfizethető áron

Legyen szó fényzáró vagy fényáteresztő függönyökről, ha minőségi anyagból szeretnénk készíteni ezeket, akkor kicsit több pénzt kell áldozni rájuk. A költségek azonban hamar megtérülnek, cserébe ugyanis rendkívül esztétikussá tudjuk tenni az ablakokat, és ezzel együtt az otthonunk belső tereit is. Természetesen azért nem kell csillagászati összegeket áldozni a függönyvarrásra. Szerencsére lehet találni olyan webáruházat, ahol kiváló ár-érték arányon állnak rendelkezésre a változatos kialakítású anyagok. A Piramis webshop a függönyök szakértőjeként van jelen a piacon, így ott mindenképp érdemes körülnézni!