USA utazás

Ki ne látta volna még Amerikát, hiszen a médián keresztül eláraszt minket Hollywood. De azt, hogy milyen valójában az amerikai életérzés és hogy milyenek az amerikai emberek, csak az tudja igazán, aki már járt ott.

Egy USA utazás hasznos tanácsok megfogadása nélkül könnyen kellemetlenné válhat. Természetesen azt senki sem várja el tőlünk, kívülről fújjuk az elnökök neveit, a különféle évszámokat és a történelmi eseményeket. Jobban járunk, hogyha megpróbálunk megismerkedni az ottani kultúrával, persze nem az akciófilmeken keresztül, hanem elolvasva egy utazós blogot vagy megnézhetünk egy amerikai utazós videósorozatot, hiszen ilyenekkel tömve van a YouTube.

Az USA utazás hasznos tanácsokkal a tarsolyunkban sokkal kellemesebb lesz. Sokkal kisebb eséllyel kerülünk kellemetlen helyzetbe egy társalgás során. Egy beszélgetés során érdemes kerülni az olyan témákat, amik könnyen félreérthetőek. Természetesen ez csak az olyan beszélgetőpartnerek esetén szükséges, akiket még nem igazán ismerünk.

Figyeljünk a testbeszédre, például mosolyogjunk vissza, hogyha ránk mosolyognak. Nem ritka, hogy egy nyugodt kertváros utcáin sétálva, integetve ránk mosolyog a mellettünk elhaladó illető, amit illik viszonozni. Az estavisa.hu weboldalon további érdekességeket olvashatunk az USA utazás hasznos tanácsokkal kapcsolatban.

Biztonsági intézkedések USA-ba utazáskor

Talán sokaknak furcsának tűnhetnek a biztonsági intézkedések USA-ba utazás kapcsán, viszont mostantól nagyon fontos, hogy feltöltött elektronikus eszközökkel érkezzünk a reptérre. Gondoskodjunk róla, hogy a telefonunkat, a laptopunkat, tabletünket feltöltve vigyük magunkkal.

Az Amerikai Repülésbiztonsági Ügynökség bejelentette, hogy nem engedélyezi a lemerült elektronikus eszközök felvitelét a repülőgépekre. Ezek a biztonsági intézkedések USA utazást illetően azért léptek életbe, mert attól tartanak, hogy az akkuk eltávolításával robbanószerkezetként használhatják a telefonokat.

Aki elhanyagolja ezt az óvintézkedést, azt könnyen lehet, hogy megszabadítják egy vadonatúj iPhone-tól, de megeshet, hogy az útjába kerülhet ez a kis figyelmetlenség.