marokerősítő

Kezünk felépítésének köszönhetően képesek vagyunk tárgyakat fogni, ökölbe szorítani és precíz mozdulatokat megtenni. A markolást tekintve a legfontosabb a hüvelykujj. Ha súlyzós edzéseket végzel, akkor valószínűleg tapasztaltad már, hogy mennyire bosszantó, amikor még egy-két ismétlés menne, de nem elég erős a szorításod, így le kell tenned a súlyt. A marokerősítő többek közt ezen a problémán is segíthet.

Erősebb lesz a szorításod

Ahogy a neve is mutatja, a marokerősítő erősíti a kezedet, így, ha problémát jelent például a súlyzók megtartása, akkor nagy segítségedre lehet. Ugyanakkor nem csak a súlyzós edzést végzők, hanem a falmászók, sziklamászók vagy a tornászok is profitálhatnak a marokerősítő használatából. Ez az apró fitnesz eszköz nagy segítséget jelent, hogy kihozhasd magadból a maximumot. A marokerősítő az alkar izmainak edzésére is kiválóan használható.

Rehabilitációra is alkalmas

A marokerősítő nem csupán a fogás erősítésére alkalmas, hanem rehabilitációs célokra is felhasználható. Például reuma vagy bármilyen a csukló és a kezek környékén jelentkező becsípődés esetén hatékonyan alkalmazható. Viszont nagyon fontos a fokozatosság és hogy megfelelően használd az eszközt, mivel csak így fog segíteni. A marokerősítőt beszerezheted a gymstore.hu webáruházban, ahol számos egyéb minőségi sporteszközt is találsz.

A marokerősítő helyes használata

Ahhoz, hogy legyen hatása, mindenképp helyesen kell használni a marokerősítőt. A legtöbb ember abba a hibába esik, hogy hűbelebalázs módjára esik neki az eszköznek és mint egy stressz labdát kezdi el hevesen nyomogatni. Ez viszont nem hatékony használat, többet ártasz vele, mint használsz. A marokerősítőt lassan, szabályosan kell összenyomni. Az eszközt legalább egy másodpercen keresztül kell zárt állapotban tartani, majd lassan vissza engedni az alapállásba. 

A helyes használat szerint a rugós résznek kell a hüvelykujjad felé lenni. Ha te fordítva kezded használni, akkor sem feltétlenül csinálod rosszul, hiszen így is használható. Abból a szempontból mindenképp előnyös, hogy így másként is meg tudod mozgatni a markoláshoz szükséges izmokat.

Azt mindenképp tudnod kell, hogy a marokerősítés némi időbe telik, tehát türelmesnek kell lenni. Nem egyik napról a másikra fogsz látványos változásokat érzékelni.