kerékpár

Az utóbbi években a kerékpár használat egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban. A pozitív hatásairól már számos tanulmány született, így aki most készül életmódot változtatni oly módon, hogy egy kerékpár nyergén ülve kezd el haladni az egészség felé, az biztosan sikerrel fog járni.

Miért egészséges mozgásforma a biciklizés?

Mert azt tudjuk, hogy általában véve mindenfajta mozgás egészségesnek számít a sétálástól kezdve a futáson keresztül egészen az úszásig vagy a fáramászásig. A kerékpározás viszont kortól, nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott. Akinek nem bírja a térde a futást, az nyugodtan bringára pattanhat, mert nem erőlteti annyira az ízületeket, ennek ellenére mégis segít karbantartani a szervezet működését. A biciklizés egy univerzális mozgásforma, amelyben összefonódik a természetben töltött szabadidő, a relaxáció és a tornázás.

A hiedelemmel ellentétben nemcsak a láb izmait erősíti, hanem edzi a hátat, a kezet és az anyagcserét is segíti. Az erősebb izomzattal rendelkező emberek anyagcseréje sokkal jobban működik. Kisebb a kockázata a szív és érrendszeri megbetegedéseknek azoknál, akik rendszeresen kerékpárra ülnek. Közlekedés szempontjából is remek választás, de heti 2-3 alkalommal, 20-40 percnyi biciklizés rendkívül sokat számít az egészségünket illetően.

Persze rengeteg ellenérv hozható fel a kerékpározás ellen, de ezeket általában azok kreálják, akik kényelmetlennek tartják a biciklizést, de ezt nem vallják be, inkább az egészségkárosító hatását kezdik el emlegetni. Például azzal érvelnek, hogy a kerékpáron történő városi közlekedés alkalmával sokkal több szmogot szív be egy bringás, mint egy autós vagy egy gyalogos. A Londonban végzett kutatások bebizonyították, hogy ennek épp az ellenkezője az igaz. Az autósok átlagosan ötször több szmogot szippantanak be, mint az, aki a kerékpár mellett dönt a négykerék helyett.

Emellett oldja a stresszt, jobb pihenést biztosít, ráadásul remekül lehet fogyni a biciklizéssel. Aki képes 16 km-t tekerni 1 óra alatt, az kb. 260 kalóriától szabadul meg.

Te is rendelhetsz a kerékpár webshop kínálatából

Találd meg a Neked megfelelő stílusú kerékpárt, és néhány kattintást követően a futárszolgálat embere az ajtódnál fog állni álmaid drótszamarával. Országúti, MTB, trekking, városi, gravel biciklik tömkelege közül válogathatsz kedvedre a kerékpár webshopnak köszönhetően. Amire figyelned kell, az a megfelelő váz- és kerékméret, illetve a bicikli felszereltsége, hiszen ez utóbbi sokat nyom a latba az ár tekintetében. Ezek alapján biztosan megtalálod a tökéletes bringát magadnak.