Benalmadéna

Utazási rovatunkban ötleteket adunk, valós tapasztalatokkal szolgálunk, hogy írásaink segítséget nyújtsanak az utazóknak, világjáró társainknak.

Most egy tökéletes úti célt mutatunk be olvasóinknak, ahová novemberben látogattuk el. Spanyolország egyik üdülőhelyén jártunk, ahol – mint számunkra is kiderült – nagyon kellemes időben pihenhetünk egészen ősz végéig. Novemberben a fürdőzésre már csak erősen összeszorított fogakkal van lehetőség, ha ilyen irányú terveink is vannak, akkor érdemes legkésőbb október közepén elstartolni. Nyáron rekkenő hőség van, november közepéig viszont ritkán csökken 20 fok alá a nappali hőmérséklet, ami tökéletes idő a környék bejárásához.

 

Repülővel indultunk Budapestről, majd két és fél óra múlva már landoltunk is Malagában. A Wizz Air fapados járataival ma pénztárca kímélő módon utazhatunk sokféle úticél mellett ide is. Előre gondoskodtunk róla, hogy a fogadó repülőtéren már várjon minket a bérelt autó, ehhez egy nevesebb, így persze nem a legolcsóbb autókölcsönzőt választottuk, hiszen nem szeretjük a meglepetéseket. Legközelebb talán bátrabbak leszünk.

Gyorsan megismerkedtünk a bérelt autóval, és elindultunk a tengerparti Benalmádena felé, amely alig félórás kocsikázásra található Malagától. Izgatottak voltunk, mert tudtuk, hogy ez az utazás egy újabb kaland kezdete.

Benalmádenába érkezve azonnal lenyűgözött a gyönyörű tengerpart és a város meredek utcáinak romantikus hangulata. Az apartman, amelyben megszálltunk, a város magasabban fekvő részén helyezkedett el, és egy gyönyörű terasszal rendelkezett, ahonnan pazar kilátás nyílt az azúrkék tengerre. A naplemente narancs és rózsaszín árnyalatai festették meg a horizontot, és az első estén a tenger felől érkező enyhe szellővel a bőrünkön éreztük a szabadság ízét.

Marketingesként és egy online média ügynökség vezetőjeként az utazás elengedhetetlen számunkra. Az ilyen élmények segítenek abban, hogy megértsük a különböző kultúrák kommunikációs szokásait, és így jobban ki tudjuk szolgálni külföldi ügyfeleinket. Benalmádena, mint sokszínű turisztikai célpont, remek példa arra, hogy az emberek sokféle háttérrel rendelkeznek, és ezek az élmények ösztönöznek minket arra, hogy kreatívabbak legyünk a munkánkban.

Másnap első dolgunk a kis tengerparti városka felfedezése volt, aminek varázsa azonnal megfogott minket. A szélben illatozó narancsfák és a színes utcák hangulatos terei olyan légkört teremtettek, amellyel eddig még nem nagyon találkoztunk. Bár Benalmádena mesterségesen épült fel a turizmusra, mégis egyedülálló vonzerővel bír, amelyben mindenki megtalálja a saját maga szórakozását.

A város három részből áll, mindegyikük más-más élményt kínálva. Először Benalmádena Pueblo-t fedeztük fel, az eredeti települést, amely a tenger felett helyezkedik el. A fehérre meszelt házak, az ódon utcák, és a régi spanyol életérzés varázslatos köntösbe burkolta ezt a városrészt. Mintha az idő megállt volna, ahogy a kanyargós utcákon sétáltunk, és a kis kávézókban megállva megcsodáltuk a helyiek nyugodt életvitelét.

Benalmádena Costa az ellentétes pólus, ahol az élettel teli strandok, szállodák, szórakozóhelyek és a kikötő pezsgő élete várja a látogatókat.

A 8 km hosszú strandok homokja és a szépen rendezett kikötő ideálisak a kikapcsolódásra, és remek helyek, ha az ember fürdeni vagy hajókázni szeretne.

 

Nem hagyhattuk ki a Colomares-kastélyt sem, ahol magyar nyelvű útmutatóval fogadtak. Az emlékmű Kolumbusz Kristóf előtt tiszteleg és 16 megálló ad felfedezni való érdekességet.

Végül a Parque Paloma nyugalma ragadott magával. Ez a gyönyörű park 200 ezer négyzetméteren kínál pihenési lehetőséget. A nagy tó és a vízesések mellett szobrok, kis fahidak és játszóterek várják a látogatókat. Különösen élveztük az ott szabadon élő állatokkal való találkozást, legyen szó kacsákról, libákról, nyulakról vagy papagájokról.

A kaland fénypontja a Teleferico felvonó volt, amely a Calamorro hegy csúcsára vezetett. Innen lenyűgöző panoráma tárult elénk: a jó időben elláttunk egészen a Sierra Nevadáig és Gibraltárig.

A napjaink Benalmádenában a tapasztalatszerzés mellett feltöltődéssel teltek: felfedeztük a helyi piacokat, élveztük a spanyol konyha ízeit, és ellátogattunk a közeli Castillo de Colomares kastélyhoz is. Az ilyen utazások nem csak pihenést jelentenek, hanem lehetőséget is a tanulásra és fejlődésre.

Az utazás során lehetőségünk nyílt találkozni olyan emberekkel, akik a világ különböző pontjairól érkeztek. Az apartmanunk közelében egy kis kávézóban a churros mellett beszélgettünk egy holland üzletemberrel, aki hasonló marketinges területen dolgozik, és megosztotta velünk tapasztalatait arról, hogyan kezelik az európai piacokat. Ez a beszélgetés betekintést nyújtott abba, hogy miként építhetjük tovább az ügynökségünk nemzetközi kapcsolatait.

Nem hagyhattuk ki a nagyobb környék felfedezését sem. A Caminito del Rey rendkívül izgalmas és festői függőjárdáin végigsétálva felfoghatatlan élményben volt részünk.

Andalúzia gyöngyszeme Ronda, a leggyönyörűbb fekvésű kisváros, ami építészetével és egyedi hangulatával lenyűgözött minket is.

A híres majmok lakta Rock of Gibraltár a népszerű Szent Mihály-barlang cseppköveivel, ahol a szikla tetejéről elénktárul a kis földszoros szépsége, 2 kontinens, és 3 ország látképe: az alattunk lévő város, a Costa del Sol északi irányba, a Földköz-tengeren pedig keletre és délre, a Gibraltári-szoroson át egészen az Afrika Rif-hegységig tekinthetünk.

A berber makákók társasága érdekes, egyben izgalmas élményt nyújtott. Gibraltár brit tengeren túli terület, így határátlépésnek számít, a belépéshez elegendő a személyi igazolványunk. Tulajdonképpen az Ibériai-félsziget déli csücskén egy 6,5 négyzetkilométer területű szoros. Latinos lendületű lakosai kétnyelvűek, angolul és spanyolul beszélnek. A program összességében kihagyhatatlan.

Úton visszafelé Malagába, a tenger felé nézve hálát éreztünk azért a tudásért és tapasztalatért, amelyet ez a hely adott nekünk. Az utazás egy emlékezetes fejezet volt, és megerősített abban, hogy az új helyek felfedezése, valamint a nemzetközi kapcsolatok építése elengedhetetlen egy sikeres karrierhez a marketing világában.