ajto-otthon

Építkezés és felújítás nélkül is kivitelezhető.

A fűtési rendszerek korszerűsítése sok háztartásban lenne aktuális Magyarországon, ennek ellenére sem történik meg a változás, hiszen a nagyobb ívű munkálatoktól való félelem komoly visszatartó erő. Az egyre emelkedő gáz árak, a kiszolgáltatottság érzése viszont olyan motiválóerők, amik komolyabb lépések megtételére sarkallják az embereket. Számukra és a bizonytalankodók számára is meggyőzőerővel bírhat, hogy létezik olyan fűtési rendszer, aminek telepítése nem igényel komolyabb beruházással járó felújítást.

A padlófűtésről részletes ismertető olvasható itt: www.futofolia.hu/padlofutes.

A száraz és vizes padlófűtések közül a korszerűsítés során az elektromos, azaz száraz padlófűtéseket érdemes választani, hiszen amennyiben rászánjuk magunkat a változásra, hosszú távú megoldást szeretnénk, ezek a rendszerek pedig nem okoznak majd csalódást ezen a téren sem. Padlószint emelkedés nélkül, felújítást nem igénylő módon telepíthetjük a fűtőszőnyeget otthonunkba, ami a hálóba fogott fűtőkábelek segítségével biztosítja a meleget.

Ez egy egyszerűen és nagyon pontosan szabályozható eszköz, aminek vezérlését termosztáttal oldhatjuk meg, segítségével a különböző helyiségekben eltérő hőfokot állíthatunk be. Előbbinek bizonyos esetekben kulcsjelentősége lehet, ilyen például, ha a kisgyermekünk számára szeretnénk melegebb szobát garantálni, hiszen az esetükben a légúti megbetegedések gyakoribbak. A padlófűtés népszerűségét az adja, hogy a hagyományos – konvektor, radiátor – berendezésekkel szemben ez jóval nagyobb felületen biztosítja a megfelelő hőmérsékletet. Illetve az sem elhanyagolható, hogy az elektromos fűtések hatékonysága jóval magasabb.

A padlófűtéseket dicséri továbbá az is, hogy míg a hagyományos megoldások esetében a hőmérséklet a mennyezethez közeledvén egyre magasabb lesz, addig ez a nagy felületen dolgozó padlófűtés esetében éppen fordítva működik, és folyamatosan hűl a levegő. A könnyen és alacsony kiadások mellett telepíthető fűtőszőnyeg a fürdőszobában is tökéletesen helytáll, az alaposan szigetelt kábelek használatával biztonságos és vízálló fűtést kapunk.