okos óra

Néhány évtizeddel ezelőtt az órapiacon komoly fejtörést okoztak az első okos kütyük, megjelenésükkel. A hagyományos idő kijelzők hirtelen kevésnek bizonyultak, az új modern vívmányok viszont még idegennek tűntek. Aztán az első sokkot követően a legtöbb tradicionális értékeket képviselő óragyártó elindult a divatékszerek irányába, míg az okos technológia tovább érlelődött, fejlődött. Így mára már a megdöbbenésnél sokkal többet kínál!

Az okosóra olyan, mint egy elektronikus köldökzsinór

A bluetooth technológiának köszönhetően az óra pikkpakk összepárosítható a telefonoddal, azaz létrejöhet közöttük egy láthatatlan kapocs, ami ugyanakkor garantálja a stabil kapcsolatot. Az értesítések a csuklódon érhetnek utol. Az üzeneteidet, hívásaidat is könnyedén kezelheted. Sőt még a böngészés sem jelenthet kihívást. Ezzel a fajta időmenedzseléssel rengeteg felesleges körtől menekítheted meg magadat. Pár mozdulattal azonnal képbe kerülhetsz anélkül, hogy a mobilod után kellene kutatnod.

Egyre több applikáció jeleníthető meg az órában, azaz az elérhető funkciók és szolgáltatások köre folyamatosan bővül. A cél a maximális kényelem borítékolása. Ami már amúgy is adott.

Így az online kapcsolódást stabilizálhatod, és bármikor, bármilyen helyzetben belecsöppenhetsz az elektronikus áramlásba.

Az edződet a csuklódra csatolhatod?

Kis túlzással élve igen. Hiszen az okos kütyüben olyan szenzorok találhatóak, amik számtalan egészségügyi adat detektálására, sőt akár analizálására képesek. A lépésszámláló az alap. Infókat szerezhetsz az elégetett kalóriák számáról, a pulzusodról, az alvásod mennyiségéről és minőségéről. Sőt a fejlesztések mind közelebb varázsolják a könnyed vérnyomás és vércukor mérés lehetőségét is. A különböző edzésprogramoknak köszönhetően személyre és mozgásformára szabottan láthatod viszont az elért értékeket.

Ha mindez nem lenne elég, akkor az okosóra figyelmeztet is, ha túlságosan sokat ülsz, s ideje lenne némi mozgást beiktatnod. Igazi kis motivátor!

Ami pedig felteszi az i-re a pontot az a vonzó, trendi megjelenés. Sportos és elegáns modelleket egyaránt a csuklódra csatolhatsz, ízlésednek megfelelően.