alufelni

Újra és újra fel szokott merülni a kérdés, hogy mikor melyik felnit érdemes felszerelni az autóra. Egyesek szerint célszerűbb télen lemezfelniket használni az alufelnik kímélése érdekében. Van benne valami, ezért aki így szeretné megúszni a sós hólé okozta sérüléseket, az nyugodtan válthat.

Az alufelnik viszont nem véletlenül számítanak népszerűbbnek, hiszen rendkívül mutatós darabok. Olyan optikai tuning érhető el a kerekek cseréjével, ami teljes mértékben képes meghatározni az autó dizájnját, stílusát. A dizájn viszont nem minden. Más téren is az alufelnik számítanak keresettebbnek, mivel az anyaguk és a méreteik miatt jobb fogyasztást és fékezést eredményeznek. Összefoglalva kellemesebb vezetési élményt biztosít.

Persze még mindig ott lebeg az ár kérdése, hiszen jelentősen drágábbak, mint a lemezfelni, ami tartós és olcsón kiegyenesíthető, ha megsérül. Az alufelnik drágábbak, viszont a minőségi, utángyártott típusok között gyakran nagyon kedvező áron lehet elcsípni a kifejezetten gyönyörű kidolgozottsággal büszkélkedő modelleket.

Kiránt a szürkeségből a Skoda Fabia felni

A mutatós könnyűfém felni még a leghétköznapibb autókat is képes kiemelni a tömegből. Erre jó példát jelent a Skoda Fabia felni alu változata. Számos modellben és méretben érhető el. Bizonyára sokan átélték már azt a kellemes érzést, amikor bepattannak az Skoda Fabia felnivel felszerelt autójukba és aminek a vezetése egy merőben új élményt kínál. Ilyenkor egy kicsit úgy érezhetjük, mintha új autóban ülnénk.

Ehhez viszont arra van szükség, hogy alaposan átgondoljuk, milyen méretű váltatozatra essen a választás. Mert attól, hogy jól mutatnak a méretes Skoda Fabia felnik, még nem biztos, hogy illenek a vezetési stílusunkhoz, illetve az útszakaszok tulajdonságaihoz, ahol javarészt közlekedünk. Minél nagyobb átmérőjű felnivel szereljük fel az autónkat, annál nagyobb a veszélye, hogy véletlenül felütjük egy váratlan kátyúba hajtva. Aggodalomra viszont semmi ok, mert rengeteg szebbnél szebb modell áll a rendelkezésünkre.