autóápolás

A megjelenése kifinomult, eleganciát sugárzó. Egy élmény egy vele bevont ülésen helyet foglalni: az alcantara huzatok valóban nem mindennapi anyagúak. Azonban ennek megfelelően különleges ápolásban is kell részesítenünk őket, hogy sokáig gyönyörködhessünk bennük. Megmutatjuk, hogyan!

Puha, luxust idéző és kellemes: ilyen az alcantara anyaga

Az alcantara egy prémium, érzésre a hasított bőrhöz hasonló anyag. Ezt a speciális textilanyagot gyakran használják az autóbelsők kialakításánál, például a kárpitoknál, az üléshuzatoknál és a kormányborításoknál. Ápolásának azonban meg kell adni a módját: a POLIRTECH.HU beltéri autóápolási termékei között kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb, alcantarára kifejlesztett tisztítószereket.

Az autónk alcantara felületeinek sajátosságai

Az alcantara felületeknek vannak bizonyos fizikai sajátosságai, melyeket érdemes figyelembe venni a tisztítás során. Az alcantara valójában egy műszálas, poliészter alapú anyag, melynek felülete mikroszálas struktúrájú. Így nemcsak egy nagyon puha tapintású és luxus megjelenésű, de strapabíró anyagról is beszélünk. Egy olyan szövetről van szó, amely maximálisan meg tud felelni minden, az ideális autóbelsőről alkotott elképzelésünknek. 

Mit kell tudnunk ezeknek a felületeknek a tisztításáról?

Az alcantara alapvetően egy vasalható, mosható anyag, mely a foltokkal szemben igen ellenálló. A mechanikai sérülésekkel szemben is kopásálló, tartós, és a vizet is lepergeti. Ezekből is láthatjuk: nem egy túl problémás anyagról beszélünk. 

Ezért a karbantartásához is elég alapvetően a száraz tisztítást alkalmaznunk. Egy porszívóval, száraz kendővel vagy puha kefével kíméletesen távolíthatjuk el a szövet szennyeződéseit. Ám ha nagyobb foltot vagy makacsabb koszolódást kell eltávolítanunk, egy vizes tisztítókendővel ezt is megoldhatjuk. 

Ahhoz azonban, hogy megfelelően tisztítsuk az alcantara felületeket, fontos, hogy ne közvetlenül az adott felületre juttassuk a készítményt! Érdemes egy speciális tisztítókefét vagy szivacsot alkalmaznunk a feladathoz, mellyel óvatosan, körkörös mozdulatokkal dolgozzuk át az anyagot. A tisztítás során ne dörzsöljük az alcantara felületeket erősen, mert ez károsíthatja az anyagot.

Ezekkel a tippekkel könnyedén és biztonságosan tisztíthatjuk az alcantara felületeket az autónkban, így hosszú távon is megőrizhetjük azok szépségét és minőségét. Ne spóroljunk a tisztítószerek árán: egy nívós márka gyártotta készítmény jelentheti a garanciát a pozitív végeredményre. 

A kellő elővigyázatossággal és minőségi eszközökkel felvértezve a takarítást házilag is egyszerűen elvégezhetjük. Így az autónk belső tere mindig ragyogóan tiszta és szép maradhat.