Autóüveg javítás

Az autóüveg Budapest gyengébb minőségű útjain könnyen megsérülhet. Egy felpattanó kődarab nagyon fel tud gyorsulni és képes komoly kárt okozni. Akár rossz helyen parkolt, akár az Ön előtt haladó teherautó „rúgta fel” az útszóró sót – sokféleképpen történhet kőfelverődés. De van egy szabály: minél hamarabb keressen fel egy szervizt, és javíttassa ki a hibát! Ha még nem alakult ki repedés körülötte, akkor az innovatív szélvédőjavításnak köszönhetően könnyen kijavítható. Ha azonban túl sokáig vár, a rezgések repedéseket okozhatnak, és a javítás költséges lehet.

Szélvédőcsere – Autóüveg Budapest

Ha a gyors javítás már nem lehetséges, mert a repedések túl nagyok vagy túl mélyek, az egyetlen megoldás a szélvédő cseréje. Ez az eljárás időigényesebb, mint a műgyantás módszer, illetve mindenekelőtt gondos szakmai ellenőrzést igényel. A keretet minden ponton szorosan le kell rögzíteni, és a ragasztónak tartania kell. Végül is a szélvédőnek nem igazán szabadna feléd jönnie, amikor teljes sebességgel vezetsz. Az autóüveg Budapest területén elérhető szakértői pontosan tudják, mi a fontos.

A szélvédő polírozás előkészítése

Tisztítsa meg alaposan a szélvédőt, hiszen a szélvédő polírozás során nem maradhatnak kemény részecskék vagy szennyeződések a felületen. Ezután töltsön meg egy vödröt meleg vízzel és adja a vízhez az autószélvédőkre való üvegtisztítót. Tisztítsa meg a szélvédőt a keverékkel és egy puha, szöszmentes ruhával, majd egy tiszta ronggyal törölje szárazra.

Előzetesen állítsa be a polírozógépet a gyártó utasításai szerint, majd vigye fel a szert a filcre. A lakkot körkörös mozdulatokkal juttassa az üvegre, ne gyakoroljon nagy nyomást közben. Az egyenletes eredmény elérése érdekében járjon el így az egész szélvédőn. A gép filcének nem szabad kiszáradnia a munka során, különben még több karcolás jelenik meg a szélvédőn, ezért, ha szükséges, használjon még egy kis lakkot. Miután befejezte ennek a felvitelét, tiszta, puha ruhával távolítsa el az üvegről. Ügyeljen arra, hogy itt is körkörös mozdulatokat használjon a szélvédő polírozás utolsó mozdulatakor.