tandemugrás

Elhatároztad, hogy az idei lesz az az év, amikor valóra váltod régóta dédelgetett álmodat, és belevágsz a tandemugrásba? Az élmény garantáltan valami egészen új lesz, de azért nem árt, ha tisztában vagy azzal, mire készülj, vagyis hogyan fog kinézni a programod a kitűzött napon. Lássuk!

A helyszín értelemszerűen a repülőtér, oda kell majd érkezned, és első lépésként ott fognak körbevezetni, illetve megismertetni a legfontosabb biztonsági szabályokkal. Kapni fogsz egy speciálisan erre a célra tervezett ugróruhát, valamint rádadják az utashevedert, eközben pedig ellátnak néhány hasznos tanáccsal.

Ha mindez megvan, az irányítást a pilóta veszi át, ő fogja ellenőrizni a hevederzet beállításait és ismerteti Veled az ugrás teljes menetét. Az elméleti gyorstalpaló után következhet a gyakorlat, mely során átveszitek a legfontosabb lépéseket, és itt véget is ér a felkészítés, kezdetét veheti a nagy kaland, vagyis a tandemugrás, amiért érkeztél.

A gépnél még lesz egy gyors felszerelés ellenőrzés, majd indulhat a repülés egészen 3500 méteres magasságig. Ez nagyjából 20 percet jelent, ez idő alatt lesz még egy utolsó, rövid áttekintés a legfontosabb tudnivalókról. Az ugrás előtti percekben a pilóta összecsatolja a hevedereket, majd a megfelelő magasságnál nyílik az ajtó, felveszitek az előre egyeztetett pozíciót, és irány a mélység!

Amit elsőként meg fogsz tapasztalni, az a szabadesés, ami egészen olyan érzés lesz, mintha ég és föld között lebegnél – tulajdonképpen így is lesz, persze a legnagyobb biztonságban. Ez a fantasztikus érzés körülbelül 45 másodpercig tart, majd 1500 méteres magasságnál a pilóta ki fogja nyitni az ernyőt, és következhet további 7-8 perc, amíg csak suhansz és élvezed az eléd táruló látványt.

Ebben a szakaszban akár az ejtőernyő irányítását is átveheted egy rövidke időre, végül még egyszer el fogjátok gyakorolni a pilótával a helyes landolási pozíciót. A földet érés éppen olyan könnyed lesz, mint maga a tandemugrás, hiszen mire ideáig eljutsz, már többször átvettétek az összes lényeges tudnivalót.

Na mit gondolsz, benevezel erre a felejthetetlennek ígérkező programra? Ismerkedj meg a Tandemcentrum csomagajánlataival, egyeztess egy időpontot, és a nagy napon irány a Matkópusztai Repülőtér, hogy mindezt személyesen is átéld!