személyre szóló versírás

De mi van akkor, ha nem veszett el bennünk egy költő?

Aggodalomra semmi ok, hiszen van megoldás azok számára, akik személyre szóló verset szeretnének, de a sors nem áldotta meg őket egy erős írói vénával. Mutatjuk a részleteket!

2021 van, már lehet rendelni a neten versírást

A személyre szóló versírás egy nagyon kedves ajándék lehet a karácsonyi időszakban, hiszen elég megadnunk például egy nevet, egy témakört, néhány támpontot, s máris elküldhetjük egy vers-szeretőnek, aki igyekszik a lehető legjobbat kihozni az adott témából.

Megnevezhetjük a műfajt is, illetve minél több részletet írunk le az igényeikkel kapcsolatban, annál személyesebb lesz a vers, mely igen megható tud lenni például a karácsonyi ajándékozás során.

Ünnepeljük Istenes versekkel a karácsonyt

Jó móka a gyerekek számára a verstanulás, hiszen ebben az időszakban olyan még az agyuk, mint egy szivacs. Szinte bármit képesek igen rövid idő alatt megtanulni. A karácsonyi készülődés közben, amint elkezdődik az óvodai vagy iskolai szünet, el lehet kezdeni bájos karácsonyi versek memorizálást, hogy szenteste elő tudják adni a családnak a gyerekek a versikéket.

Tanítsunk karácsonyi dalokat a gyerekeknek

Nem telhet el úgy karácsony, hogy nem énekel a család valamilyen tradicionális karácsonyi dalt. Persze sokan csak beteszik a lejátszóba a felvételeket, s meghallgatják a hangulatos dallamokat.

De lehet, hogy érdemes egy kicsit visszavenni a technológia adta kényelemből, hiszen úgy lehet igazán meghitté tenni a család karácsonyi ünneplését, ha az egész rokonság aktívan részt vesz az ünneplésben.

Ez lehet egy kedves karácsonyi vers, egy csengővel, gitárral, zongorával vagy hegedűvel kísért karácsonyi dal, vagy akár egy-egy mondóka az apróbbak számára.

Érdemes kihasználni a karácsonyi időszakot arra, hogy meghitt hangulatot teremtsünk az otthonunkban, s lehet, hogy úgy a legegyszerűbb ezt elérni, ha kikapcsoljuk az internetet és a telefonokat, s igazán átadjuk magunkat az ünnepi áhítat érzésének.