retinol krém

Nőként mindent megteszünk annak érdekében, hogy arcbőrünk szép és egészséges legyen. Természetesen abban, hogy milyen a bőrünk állapota, nagymértékben szerepet játszik az egészséges táplálkozás és a megfelelő rendszerességű mozgás. Ugyanakkor vannak olyan termékek, amiket kár lenne megvonnunk az arcbőrünktől, hiszen sokkal puhábbá, simábbá tudják tenni. Többek között ilyen a retinol krém is, amit semmi esetre se hagyjunk ki a mindennapos arcápolási rutinunkból!

Mit tesz az arcbőrrel a retinol krém?

A retinol az egyik legkiválóbb hatóanyag, ami nagymértékben hozzájárul a bőr szépségének, fiatalságának megőrzéséhez. Ez a csodás összetevő képes arra, hogy mérsékelje a ráncokat, szarkalábakat és hatékony segítséget nyújtson a különböző bőrproblémák kezelésében. A retinol nem más, mint a retinoidok, vagy az A-vitaminok családjába tartozó vegyület. Egy nem aktív molekula, amit a bőrben található enzimek alakítanak retinolsavvá. A retinolsav rendkívül pozitívan hat az arcbőrre, aminek köszönhetően hivatalosan is az egyik legjobb anti-aging hatóanyaggá minősítették.

A retinol krém bizonyítottan fokozza a bőr vízmegkötő képességét, aminek köszönhetően meggátolja a sejtek kiszáradását, ráncosodását. Zsírosodásra hajlamos, pattanásos bőr esetében is nagyon jól működik, ugyanis segít a pórusok tisztításában és összehúzásában is.

Retinol krém pattanás ellen

Az aknék, pattanások ugyanolyan bosszantóak tudnak lenni, mint az apró szarkalábak a szemünk körül vagy a mimikai ráncok a homlokunkon. A retinol ezekre a problémákra is hatékony segítséget tud nyújtani. Ez esetben érdemes a többi arcápolási terméket is tudatosan megválasztani, hogy a pattanás elleni küzdelem meghozza a várva várt eredményt.

A teafa illóolaj, a C-vitamin és a Niacinamide szérum is jó választás lehet. Amikor pattanás ellen keresünk termékeket, akkor érdemes teljes termékcsaládban gondolkodni, ez esetben ugyanis nem érvényes a mondás, hogy a kevesebb több. A Medinatural webshopban minden bőrtípusra, bőrproblémára találunk megfelelő megoldást.