Kezdőlap Egyéb Vendég cikk A porckopás kezelése A-tól Z-ig

A porckopás kezelése A-tól Z-ig

1214
0
porckopás kezelése

Napjaink egyik leggyakoribb és legkínzóbb kérdése a porckopás kezelése. Ha jobban belegondolunk ez sajnos nem is annyira meglepő, hiszen a napi életvitelünket tekintve nem sokat teszünk azért, hogy elkerüljük a porckopást, ízületi gyulladást. Általában csak akkor kapunk észbe, amikor az ízületi kopás következtében fellépő kínzó fájdalom is jelentkezik. Ön ne hagyja, hogy idáig fajuljon a dolog!

A porckopás kialakulása és típusai

Az artrózis két típusa ismert. Az egyik a genetikai hajlam miatt kialakuló ízületi kopás, amivel nem sok mindent lehet kezdeni. A másik pedig a helytelen életmód miatt létrejövő sérülés. Ez utóbbi ellen nemcsak nagy eredménnyel lehet tenni, de ráadásul meg is lehet előzni. Miért ne választanánk a porckopás kezelése helyett, a kisebb kellemetlenséggel járó megelőzést? Így megúszhatjuk a fájdalmat, a bosszankodást és minden egyéb lelki, fizikai és anyagi kellemetlenséget is.

A porckopás megelőzése

Fontos tudni, hogy az osteoarthritis megelőzésében a kollagén fontos szerepet játszik. A testünkben mindenhol jelenlévő anyagnak különböző típusai léteznek, amik más és más dolgokért felelősek. Az egyiktől feszes lesz a bőrünk, a másiktól szépen csillog a hajunk, a kettes típusú kollagén peptid pedig támogatja az ízületeket.

Alapvetően a szervezet képes a kollagén előállítására, azonban ez a folyamat nagyjából 25 éves korunk környékén lelassul, amíg végül teljesen meg nem szűnik. Ilyenkor kezdjük el általában a különböző krémek és szerek használatát. Na de, ha az ízületeket szeretnénk támogatni, akkor a már fentebb is említett típusú kollagént kell beszerezzük. Az artroflex.hu oldalon található készítmény kifejezetten a porckopás és ízületi fájdalom megelőzésére és kezelésére koncentrál, így megér egy próbát.

Térd porckopás kezelése házilag

Vásárlás és szakember bevonása nélkül is sokat tehetünk az ügy érdekében. Figyeljünk oda a helyes táplálkozásra, ezen felül pedig fokozottan ügyeljünk a megfelelő, ízületeinket nem megterhelő testtartásra! Fontos megemlíteni a rendszeres mozgás szükségességét is, noha itt mindenképpen olyan sportot válasszunk, ami nem tesz plusz terhet a porcokra, ízületekre. Az úszás vagy a kerékpározás például remek ötlet.

Az Artroflex.hu segít

Ezen a weboldalon megannyi hasznos tippet találhatunk mind a megelőzés, mind pedig a porckopás kezelésének témakörében. Csípő, térd, gerinc, váll, teljesen mindegy, hogy milyen mozgásszervet érint, az artroflex.hu oldal egészen biztosan a segítségére lesz. A különböző sikersztorik reményt adnak, a tanácsok és termékek pedig beváltják azokat.